مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمدحنیف
نام خانوادگی:طاهری
شهرت:طاهری
تخصص ها:فلسفه ، الهیات و معارف اسلامی ، تبلیغ

زندگی نامه

اینجانب محمدحنیف طاهری، در /11/12 /1352 شمسی، در شهر باستانی و تاریخی غزنی که به (غزنین) و (غزنه) نیز معروف است، - شهر سنائی، ابوالمجد مجدود بن آدم سنائی غزنوی، حکیم، شاعر و عارف  بزرگ فارسی زبان قرن ششم هجری متولد شدم. درسن 7 سالگی وارد مکتب خانه روستا شده، روخوانی و روان خوانی قرآن مجید را فراگرفتم. بعد از فراگیری قرآن مجید، با دیوان حافظ شیرازی، برخی اشعار سعدی و مقداری صرف و نحو آشنا شدم. نزدیک به یک سال در مدرسه علمیه شهرمان که مدرسه کوچک و ابتدائی بود؛ تحصیل نموده و ادبیات عرب آموختم. از آنجایی که پدرم فردی  مذهبی و علاقمند به دین، روحانیت و عالمان دین بود توصیه کرد که برای ادامه تحصیل یا به جمهوری اسلامی ایران و یا به کشور پاکستان مهاجرت کنم. اما قم و جمهوری اسلامی را ترجیح می‌داد. به همین خاطر با مشکلات و سختیهای فراوان تصمیم هجرت به ایران را گرفته عازم جمهوری اسلامی ایران شدم. در سال 1368 وارد حوزه علمیه یزد شده شروع به تحصیل در آن شهر دارالعباده نمودم ادبیات عرب منطق، بلاغت، مقداری مختصر تاریخ اسلام، اندکی از احادیث اصول کافی، احکام و شرح لمعه و اصول فقه را در مدرسه علمیه خان یزد به پایان رساندم. در طول این مدت علاوه بر تبلیغ در ایام محرم و رمضان در بین انصار و اقوام مهاجر، از طریق سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد، کلاسهای روخوانی و روان‌خوانی قرآن و آموزش احکام، دانش آموزان مدارس ابتدائی و راهنمایی را در ایام تعطیلات تابستان آموزش می‌دادم . در سال 1378 از طریق آزمون جامع و کنکور در امتحانات حوزه علمیه قم (مرکز جهانی علوم اسلامی سابق و جامعه المصطفی العالمیه‌ی کنونی) شرکت نموده و همین سال، وارد حوزه مبارکه قم شدم. در این مرکز علمی ارزشمند جهان تشیع، دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را در رشته فقه و معارف اسلامی با گرایش فلسفه، به پایان رسانده، رساله علمی‌ام را در موضوع «اسلام و دموکراسی لیبرال» در سال 84 دفاع نمودم. پس از اتمام دوره ارشد، وارد سطح چهار حوزه شده، پنج سال درس خارج حوزه را با موفقیت به پایان رسانده و فارغ التحصیل سطح چهار حوزه شدم. هم‌ اکنون در دوره دکتری رشته اندیشه اجتماعی معاصر مسلمین، در جامعه المصطفی العالمیه‌ی  تهران، مشغول به تحصیل می‌باشم. در کنار بعضی از دوستان فرهیخته‌ای همفکر یک مجمع علمی فرهنگی داریم که در امور دینی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت دارد. از جمله، فصلنامه‌ای دارد به نام «پیام امت» که در قم منتشر می‌شود و مسئولیت مدیرمسئولی آن هم اکنون با بنده است. همچنین، در کنار تحصیل در حوزه، انجمن علمی پژوهشی فلسفه را با همکاری جمعی از دوستان فرهیخته‌ای علاقمند به مباحث فلسفی و عقلی راه‌اندازی کردیم که چند ساله در رابطه با موضوعات فلسفی، کلامی و عقلی، نشست‌ها و کرسی‌های آزاداندیشی برگزار می‌کند. فصلنامه پرتوخرد محصول تلاش‌های علمی این انجمن علمی پژوهشی است.

مقالات: تاکنون نزدیک به 20 مقاله دارم که غالبش چاپ شده، در چهار کنگره بین المللی در قم، تهران، بندرعباس و کرمان مقاله نوشته و ارائه نموده ام.

کتاب: چهار اثر علمی، از این میان، دوتا چاپ شده. یک) اسلام و دموکراسی لیبرال، در سال 1387. دو) مطالعه تطبیقی تروریسم از منظر فقه شیعه و حنفی در سال 1394. این دو کتاب توسط انتشارات بین المللی المصطفی منتشر شده است.

سه) لیبرال دموکراسی در افغانستان ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها؛ تأملاتی در باب فرصت‌ها، تنگناها و چالش‌های لیبرال دموکراسی در افغانستان. که آماده چاپ است.

چهار) تحلیل و بررسی مبانی فلسفی حقوق بشر در اسلام و لیبرالیسم، این نوشته در حال تکمیل است.

تدریس) یک سال مطالعات اسلامی و برخی از مضامین دیگر را در یکی از دانشگاه‌های کابل تدریس کردم.